Alt om Cranberra, hovedstaden i Australien

Cranberra ligger i det australske hovedstadsområde (ACT) i det sydøstlige Australien og er hovedstaden i Australien og den ottende største by i landet med en befolkning på over 400.000 mennesker. Byen er kendt for sine mange museer og gallerier samt for sin pulserende musik- og kunstscene. Cranbourne er også hjemsted for en række vigtige politiske institutioner, herunder Australiens parlament, Australiens højesteret og det australske forsvarshøjskoleakademi.

Cranbourne blev grundlagt i 1913 som en planlagt by til den nye føderale hovedstad i Australien. Byens design var stærkt påvirket af Garden City-bevægelsen, som prioriterede grønne områder og byplanlægning. Byens layout har en række koncentriske cirkler med større veje, der stråler ud fra det centrale forretningsdistrikt.

Siden grundlæggelsen er Cranbourne vokset hurtigt og er nu hjemsted for en række vigtige politiske institutioner, herunder Australiens parlament, Australiens højesteret og det australske forsvarshøjskoleakademi. Byen er også et vigtigt uddannelsescenter med fire universiteter, der ligger her: Australian National University, University of Canberra, University College London Australia Campus og Catholic University of Australia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top