Mosegrise

Mosegrisen er også kendt som vandrotte, selv om det ikke er en rotte men en mus. På dansk kaldes den også for stor studsmus. Den er kendt for at lave store skader på unge træer, da dyret spiser rødderne. Mange forveksler mosegrisen med muldvarpen, eftersom mosegrisen også laver muldskud. Man kan se forskel ved at se på skuddets tilstand. Muldvarpen vil stort set altid efterlade hullet lukket, hvorimod mosegrisen vil efterlade hullet åbent. Derudover så laver mosegrisen også lufthuller mellem jordskuddene. En væsentlig forskel er også, at mosegrisen er aktiv om dagen, mens muldvarpen er nataktiv.

Inden du søger til gift mod de små dyr, så er det vigtigt at sætte sig ind i deres levevilkår og anvendelse af gift! I Danmark yngler mosegrisen fra april til november. Derfor skal man såvidt muligt undgå at sprede gift eller sætte fælder i de perioder hvor dyrene har unger. En mosegris bliver kun 15-20 måneder gammel. Men på trods af deres korte levetid, så kan de nå at yngle 4-5 kuld.

OBS: Vælger du at bekæmpe dyret med gift, så skal du være opmærksom på at nogle af giftstofferne er farlige! Det kræver autorisation for at bruge dem. Giften kan nemlig føres videre ned til andre dyr, men det kan også forgifte vores grundvand. Derfor skal du læse anvendelse af gift grundigt inden du begynder at bruge det.

Mosegrisen kan være til gene for ny plantet træer og græsplæner, og derfor søger mange til gift mod dyret. Du kan finde gift mod mosegrise ved at klikke her: mosegrise gift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top